Nyheter:

Her ser vi veteraninspektør, generalmajor Finn Kristian Hannestad, president for norske koreaveteraner Nils Egelien, Sør-Koreas ambassadør til Norge Young-sook Nam, leder for Norsk-Koreansk Vennskapsforening Lucie Paus Falck og oberstløytnant Harald-David Meum fra Forsvarets veterantjeneste.
Her ser vi veteraninspektør, generalmajor Finn Kristian Hannestad, president for norske koreaveteraner Nils Egelien, Sør-Koreas ambassadør til Norge Young-sook Nam, leder for Norsk-Koreansk Vennskapsforening Lucie Paus Falck og oberstløytnant Harald-David Meum fra Forsvarets veterantjeneste.

Markerte koreakrigen med maskegave

Norske koreaveteraner har fått 100 masker i gave fra den koreanske ambassadøren til Norge. 750 masker er sendt til Veteransenteret på Bæreia.

Publisert Sist oppdatert

En million ansiktsmasker har komiteen i Seoul sendt til koreaveteraner over hele verden. 5000 masker har kommet til Norge. Under en markering i Sør-Koreas ambassade i Oslo overrakte ambassadør Young-Sook Nam den første pakken med ansiktsmasker til Nils Egelien, president for de norske koreaveteranene. I hver pakke ligger et følgeskriv som begynner slik:

«Med dette brev fra et land langt borte, vil vi sende en hilsen til deg, vår kjære venn som vi aldri har møtt, men som står vårt hjerte så nær. Da du risikerte ditt liv i et fremmed land fylt med krig, var de ukjente menneskene du reddet våre besteforeldre, våre fedre og mødre.»

Ikke glemt

– Vi vil aldri glemme den innsatsen de norske koreaveteraner gjorde, sa ambassadør Young-Sook Nam under markeringen.

– Vi er opptatt av at våre helter har det bra i en vanskelig tid, og vi vil på denne måten vise at dere er i våre tanker. Disse ansiktsmaskene er av aller høyeste kvalitet og vi håper at de kan bidra til å begrense smitte og gjøre at de som mottar denne gaven heller ikke blir syke, sa Young-Sook Nam.

– Vi vil aldri glemme den innsatsen de norske koreveteraner gjorde...

– Kam sa ham ni da! (Tusen takk!), sa Nils Egelien, da han på vegne av koreaveteranene takket for både omtanke, den generøse gaven og alt det koreanske myndigheter har gjort og fortsatt gjør for de nordmenn som tjenestegjorde i Korea.

750 masker

På vegne av Forsvarets veterantjeneste fikk veteraninspektør, generalmajor Finn Kristian Hannestad overrakt 750 masker som vil bli sendt til Forsvarets veteransenteret på Bæreia.

– Norge har deltatt i, og støttet mange internasjonale operasjoner rundt om i verden, men det er ingen annen nasjon som har vist veteranene så mye interesse, omtanke og takknemlighet, som Sør-Korea, sa Hannestad i sin takketale.

– Dere har vært enestående når det gjelder å takke det personellet som vi for 70 år siden sendte til Korea. Det er imponerende hvordan dere nå i dag følger opp veteranene og deres familier. Ved å gi veteranene disse ansiktsmaskene viser dere på en konkret måte takknemlighet og omsorg for mennesker som betyr mye for dere. Jeg takker for gaven vi har fått og er stolt av at Norge hadde soldater i Korea, avsluttet Hannestad.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Powered by Labrador CMS