Nyheter:

Nærmere 600 av mannskapet om bord på USS Theodore Roosevelt har testet positivt for koronasmitte.
Nærmere 600 av mannskapet om bord på USS Theodore Roosevelt har testet positivt for koronasmitte.

Første dødsfall på hangarskip

Mandag morgen døde et besetningsmedlem fra det amerikanske hangarskipet USS Theodore Roosevelt som følge av komplikasjoner etter koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge The New York Times er dette det første dødsfallet blant mannskapet på skipet. Personen skal ha blitt funnet livløs på en lugar 9. april, og fikk senere intensivbehandling.

Minst 584 av mannskapet om bord på USS Theodore Roosevelt har testet positivt for koronasmitte, skriver avisen. Blant dem skipssjef Brett Crozier. Smitten har skapt kontroverser i den amerikanske Marinen og helt opp til Forsvarsdepartementet.

Det er to uker siden skipssjefen ble sparket etter å ha varslet om utbruddet om bord. I et fire sider langt brev skrev Crozier hva som burde gjøres for å beskytte gastene om bord mot smitte. USAs fungerende marineminister Thomas Modly mente at skipssjefen hadde varslet for mange om utbruddet og dermed var ansvarlig for at det ble lekket til pressen, og kalte ham en «idiot» og «for naiv», skriver CNN.

Tirsdag før påske gikk også den fungerende marineministeren av. Presset mot Modly økte etter at han sparket og latterliggjorde skipssjefen.