Nyheter

GRAVPLASS: Kråker sitter på korsene ved graver på en kirkegård i Kolpino utenfor St. Petersburg i Russland 12. oktober. Denne delen av kirkegården er forbeholdt koronadøde.

Russland innfører nye massegrav-regler

De nye bestemmelsene skal korte ned tiden det tar å massegravlegge mennesker og dyr som har dødd av krig eller ikke-militære kriser.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De nye reglene ble offentliggjort av Det russiske kriseministeriet 20. desember. Det melder Radio Free Europe. Det skjer samtidig som Ukraina og vestlige land har advart om at russisk militærmobilisering nær grensen til Ukraina vitner om at Russland planlegger en invasjon etter nyttår.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Men Russland fortsetter også å melde om et høyt antall koronarelaterte dødsfall. Oktober ble den dødligste måneden i pandemien, med nesten 75.000 dødsfall, meldte NTB. De siste dagene er det meldt om 25.000 til 30.000 nye daglige smittetilfeller, ifølge The Moscow Times.

Tiden det tar å gjennomføre en massegravlegging skal nå reduseres, ifølge dokumentet. Det innføres også begrensninger på plassering av massegraver nær blant annet elver og innsjøer, samt kloakksystem.

Ansvaret for massegravlegginger ligger hos regionale myndigheter.

De nye reglene trer i kraft 1. februar 2022.

Powered by Labrador CMS