Nyheter:

Akershus slott i vinterdrakt i 2018.
Akershus slott i vinterdrakt i 2018.

To soldater koronasmittet i Akershus kommandantskap

Ti personer er satt i karantene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Dagbladet som først meldte om smittetilfellene.

Status onsdag formiddag er fortsatt at to vernepliktige har fått påvist viruset og at ti personer er satt i ti dagers karantene. Disse ti skal testes to ganger i den perioden.

Ettersom disse ble satt i karantene tirsdag 15. desember, kan det se ut som de må bli sittende i karantene til over julaften.

– 20 personer er satt i en 24-timerskarantene etter samtale med Forsvarets sanitet. Disse er ikke nærkontakter, sier talsperson Per-Thomas Bøe i Forsvaret til Forsvarets forum.

De 20 bor på samme kaserne og tilhører samme tropp, men er altså ikke definert som nærkontakter til de to som har påvist smitte. At de er satt i en kortere karantene, er et ekstra forsiktighetstiltak.

Akershus kommandantskap, som de to smittede vernepliktige tilhører, har soldater spredt i flere garnisoner. Soldatene bor på kaserne på Kolsås. Avdelingen styres fra Akershus festning.

Forsvarets sanitet oppdaterer sporadisk sin oversikt over antall personer i Forsvaret som har status som smittet. Det er altså ikke nødvendigvis nye smittetilfeller, slik den landsomfattende oversikten og flere av kommunenes oversikter viser, men den viser hvor mange som har testet positivt og ikke blitt erklært friskmeldte.

Onsdag 16. desember har 24 personer i Forsvaret status som smittet. 216 personer i Forsvaret har blitt friskmeldte av viruset siden pandemien brøt ut.

Powered by Labrador CMS