Nyheter

BUNDESWHER: I takt med økt bekymring for koronasmitte blir flere tyske soldater bedt om å hjelpe med å få bukt med smittespredningen. Her var tyske soldater i byen Düsseldorf 30. november.

Tyskland: 17.500 soldater klare til å bistå med korona-håndteringen

Tyskland melder om en fjerde smittebølge. Antallet soldater som nå står klare til å rykke ut og hjelpe til med å bekjempe pandemien, ble onsdag økt med 5500.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bundeswher, det tyske forsvaret, bistår helsevesenet og helsemyndighetene med administrative oppgaver. De nye soldatene står klare til å rykke ut på to til tre døgns varsel og skal særlig hjelpe til å de hardest rammede områdene sør i landet. Det opplyser det tyske forsvaret i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I likhet med Norge har Tyskland også satt i gang en stor kampanje for å gi folk en tredje vaksinedose og øke andelen vaksinerte i befolkningen. Målet er å sette 30 millioner doser innen nyttår, melder nyhetsbyrået DPA.

Samtidig advarte Tysklands helseminister Karl Lauterbach om at landet står overfor vaksinemangel fra nyttår.

– Vi får vaksinemangel i første kvartal, sa Lauterbach til kringkasteren ARD tirsdag.

Torsdag meldte Tyskland om nesten 57.000 nye registrerte smittetilfeller og 522 nye koronarelaterte dødsfall. 6,67 millioner tyskere har nå fått påvist korona, ifølge folkehelseinstituttet Robert Koch Institute. Det melder Reuters.

Powered by Labrador CMS