Nyheter

KORONASYKE: Intensivsykepleiere på universitetssykehuset i Halle i delstaten Sachsen-Anhalt behandlet koronapasienter mandag. Fredag melder Tyskland om 76.000 nye daglige smittetilfeller.

Luftwaffe skal flytte koronasyke i Tyskland

76.000 nye smittetilfeller ble registrert fredag. Nå gjør Tysklands luftforsvar seg klart til å frakte koronapasienter fra overbelastede sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykehus og helseklinikker sør i landet klarer ikke å håndtere det økende antallet koronapasienter. Allerede fredag skal et tysk militærfly flytte alvorlig syke koronapasienter fra den sørtyske byen Memmingen og til Münster lenger nord.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette er den første gangen Luftwaffe tar i bruk fly med intensivplasser til å flytte koronapasienter internt i landet. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

LUFTWAFFE: Tyske militærfly ble også brukt til å flytte koronasyke fra Frankrike til Tyskland i mars 2020.

Nye innreiseregler for personer som reiser fra Sør-Afrika, innføres også fredag. Årsaken er en ny koronavirusvariant som vekker bekymring i det sørlige Afrika. Kun tyske statsborgere vil få lov til å fly inn i Tyskland, og selv fullvaksinerte må tilbringe to uker i karantene. Det kunngjorde landets helseminister Jens Spahn på fredag.

– Det siste vi trenger nå, er en nyinnført variant som forårsaker enda flere problemer, sa Spahn.

Seksjonsleder i Folkehelseinstituttet (FHI), Karoline Bragstad, sier til NRK at de jobber med en risikorapport om varianten, som ser ut til å være langt mer smittsom enn delta-varianten.

Også Østerrike og Israel har innført forbud for utenlandske statsborgere fra disse landene. Storbritannia varslet stans i alle flygninger fra landene torsdag kveld.

Powered by Labrador CMS