Nyheter:

Kongelig besøk på Bardufoss

Prins Harry besøkte Bardufoss for å markere 50-årsjubileet for vinterøvelsen Exercise Clockwork.

Litt før klokken 11.30 torsdag ankom prins Harry (34) Bardufoss i Troms. Prinsen besøkte Norge i anledning 50-årsjubileet for øvelsen Clockwork, hvor over 16.000 britiske soldater har deltatt siden 1969. Prins Harry fikk møte militært personell som bor og trener på basen, se på utstyret og snakke med deltakere. 

Sea King-helikopter
Litt senere på dagen overrakk ambassadør Richard Wood et SeaKing-helikopter som britene gir det norske forsvaret som takk for at de i 50 år har fått øve med sin helikopterskvadron Clockwork i Indre Troms.

– På vegne av Forsvaret, Luftforsvaret og Bardufoss flystasjon setter jeg stor pris på denne gaven fra våre nære allierte. Den viser at forholdet mellom våre to nasjoner fortsatt er nært og tett. Deres tilstedeværelse bidrar til den norske målsettingen om økt alliert nærvær i nordområdene, sa sjefen for Luftforsvaret, Tonje Skinnarland.

Ambassadør Wood understreker overfor  viktigheten av det norsk-britiske samarbeidet.

– Det er ytterst viktig at det norske og britiske forsvaret fortsetter det tette samarbeidet, og dagen i dag symboliserer dette nære forholdet, sier Wood. Han legger til at britiske styrker har planer om å returnere til Norge hvert år for å trene med norske, militære styrker.


Powered by Labrador CMS