NY VERSJON: «Kompani Lauritzen: Tropp 1» har premiere på TV2 og TV2 Play 24. oktober. F.v. Daniel Pawa, Are Mundal Venås, Anna Green, Iris Lian, Asle Haddeland, Thor-Arne Reinertsen, Elisa Vagle, Amalie Anker, Magishan Umaguruparan, Marion Fransrud, Kristian Ødegård, Dag Otto Lauritzen. Bak på bilen: Julian Rassat og Julie Skjelvik.Foto: Matti Bernitz, TV2.
Dette er deltakerne i «Kompani Lauritzen: Tropp 1»
I den nye versjonen av Kompani Lauritzen skal unge voksne som sliter med overgangen til voksenlivet, teste grenser og sette andre foran seg selv.
Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
«Kompani Lauritzen: Tropp 1» har premiere i slutten av oktober. Gjennom sesongen skal de tolv deltakerne lære seg disiplin og orden, og sette fokus på mestring, kameratskap og samhold.
Annonse
Tips oss:
Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.
«Målet er at de skal lære å sette andre foran seg selv, erfare at man står sterkere sammen og få selvtilliten tilbake» skriver TV2 i en pressemelding.
Dette er de tolv deltakerne:
Julian Rassat er 23 år og kommer fra Fredrikstad. Til vanlig jobber han som fisker og er ute på havet store deler av året.
– Det jeg gruer meg mest til er å bli utfordret i ting som er skummelt og ubehagelig. Høyder er noe av det jeg frykter mest. Jeg er veldig glad i adrenalinfølelsen, selv om det også er det verste jeg vet. Så her er det skrekkblandet fryd!
Amalie Anker forteller til TV2 at hun mangler målretting i livet og at hun håper «Kompani Lauritzen: Tropp 1» kan hjelpe henne med å få mer selvdisiplin og struktur i hverdagen. Til vanlig er hun en Kickbokser fra Arendal og sjef i eget liv.
Neste deltaker er Thor-Arne Reinertsen. Han er en 27 år gammel mekaniker fra Hommersåk. Han meldte seg på fordi han ikke har troen på seg selv og håper at han får tester grensene sine i denne versjonen av «Kompani Lauritzen».
Anna Green beskriver seg selv som alt for redd.
– Målet mitt er å ikke se tusen farlige situasjoner som kan skje bare på vei til butikken. Og at noen lærer meg at jeg ikke trenger å bære med meg hele klesskapet mitt bare jeg skal på trening, sier hun til TV2.
Hun forteller også at gruer seg til at som er ukomfortabelt og håper at tiden i kompaniet gjør at hun får mer kontroll og system i hverdagen.
Energimontørlærlingen fra Klepp, Asle Haddeland, sliter med tanken om å flytte for seg selv. Han håper at tiden i Lauritzens kompani kan vise hva han er i stand til, bare han prøver.
– Det jeg frykter mest er hvordan jeg kommer til å reagere på å bli sjefet rundt og miste den friheten jeg er vant med til vanlig. Jeg vil så klart savne venner og familie når jeg er på Setnesmoen. Jeg er en veldig sosial person, så det å gå glipp av alt som skjer hjemme mens jeg er borte får virkelig «fomoen» (fear of missing out) min til å kicke inn, sier han til TV2.
Iris Lian jobber som butikkmedarbeider og sliter med sosial angst. Jenta fra Harstad håper at dette blir en mulighet for å utfordre seg selv, både fysisk og ikke minst psykisk.
– Jeg gruer meg mest til å gå inn i det ukjente, hvor jeg ikke kjenner noen og med det strenge regimet som er i militæret, sier hun til TV2.
Magishan Umaguruparan fra Oslo. Målet hans med «Kompani Lauritzen» er å få tilbake gnisten etter en hard overgang fra videregående og rett inn i koronapandemien.
– Jeg er egentlig ekstrovert, men ble introvert under pandemien. Målet er å få gnisten tilbake, og bli kvitt angst og uro. Jeg vet ikke om jeg klarer to dager der inne engang, men så lenge jeg klarer å yte mitt beste og vinne mot meg selv er jeg fornøyd. Å svømme mens det er noe over hodet mitt, det er min største frykt i livet.
24-åringen Julie Skjelvik, fra Bergen, jobber som hjemmesykepleier og håper at tiden hennes i kompaniet vil gi henne et spark bak og sette i gang livet. Hun angrer på at hun takket nei til førstegangstjenesten og vil bruke sjansen til å jobbe med seg selv slik at hun ikke gir seg for lett, selv om ting er kjipe.
Bergenseren Daniel Pawa beskriver seg selv som en veldig lat og mammas lille gullgutt. 23-åringen, som til daglig jobber som servitør og artist, håper at deltakelsen i programmet kan være med på å få ham til å gå i den retningen han ønsker i livet.
– Jeg er ekstremt god på å sette meg mål i livet som ikke blir fullført. Jeg håper å få mer selvdisiplin, og å bli flinkere til å stå opp tidlig, utfordre meg selv, gå ut av komfortsonen og bli mer fokusert, sier han til TV2.
Elisa Vagle, fra Oslo, er til vanlig student og butikkmedarbeider. Men i «Kompani Lauritzen» håper hun at hun lærer å gjøre ting på egenhånd og pusher grenser i hverdagen.
Til TV2 sier hun: «Jeg gruer meg mest til å komme ut av komfortsonen, særlig sammen med andre. Det er så sårbart, og jeg tror det ligger langt inne å åpne opp for de rundt meg der inne, noe jeg helt sikkert må.»
– Jeg gruer meg mest til at jeg skal på TV, og kommer til å savne bestekompisen min aller mest, sier Are Mundal Venås (21).
Deltakeren, som holder til i Molde, er den eneste som har vært i militæret før. Han sier seg fornøyd med oppholdet, men legger ikke skjul på at det var en vanskelig opplevelse på starten. Are håper at han vil få god erfaring av å delta på Kompani Lauritzen.
– Jeg tenkte dette var perfekt for meg. Jeg har lyst til å bli en bedre versjon av meg selv. Jeg tror jeg kan ha godt utbytte av å være her. Det tror jeg alle har.
27-åringen Marion Fransrud holder til vanlig i Oslo. Hjemme beskriver hun seg som ekstremt surrete og vimsete. Hun håper at oppholdet på leiren vil hjelpe hun å få orden på livet. Hun håper også å få en selvtillitsboost og å bevise for seg selv at hun kan hvis hun vil.
– Man sier ikke nei til et eventyr, og jeg hadde vært dum hvis jeg ikke tok sjansen på å bli med på dette. For å være helt ærlig handler deltakelsen min også litt om å slippe opp kontrollen på egen eksponering, gi fra meg makten til å redigere hvem jeg er, sier hun.