Nyheter:

KINESISK: Dette bildet, som er tatt 7. mars, viser noen av de 200 kinesiske fartøyene som har ankret opp ved et rev i filippinsk økonomisk sone i Sør-Kinahavet.

Filippinene krever at kinesiske båter forlater deres farvann

Filippinenes forsvarsminister krevde søndag at en flåte på 200 kinesiske båter forlater et rev i Sør-Kinahavet som Filippinene gjør krav på.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ber kineserne stanse denne inntrengningen og straks kalle tilbake disse båtene som krenker våre maritime rettigheter og vårt territorium, sier forsvarsminister Delfin Lorenzana i en uttalelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Myndighetene sier at det er rundt 220 båter som er ankret opp Whitsun-revet, som Kina også gjør krav på. Bilder viser båtene side om side i et av de mest omstridte områdene av Sør-Kinahavet.

Whitsun-revet, som Filippinene kaller Julian Felipe, er et korallrev rundt 32 mil vest for byen Bataraza i Palawan, godt innenfor Filippinenes økonomiske sone.

Kina gjør krav på nesten hele Sør-Kinahavet, inkludert store havområder som ligger innenfor de økonomisk sonene til Filippinene, Vietnam, Indonesia, Malaysia og Taiwan.

Kina avviser en kjennelse i Den faste voldgiftsdomstolen i Haag i 2016 som ga Filippinene rett i sine krav overfor Kina.

Powered by Labrador CMS