Nyheter

DISKUTERTE KINA: USAs forsvarsminister Lloyd Austin med Vietnams Phan Van Giang i Hanoi. De diskuterte hvordan de skulle forholde seg til Kinas innflytelse i regionen.

USAs forsvarsminister diskuterte Kina med Vietnam

USAs forsvarsminister Lloyd Austin har vært på besøk i Vietnam, der han diskuterte hvordan de skal forholde seg til Kinas innflytelse i regionen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Austin tok opp spørsmål om krig og folkeretten med Vietnams forsvarsminister Phan Van Giang. De diskuterte også fjerning av landminer i landet og konsekvensene av bruken av det kjemiske våpenet Agent Orange under Vietnam-krigen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De to forsvarsministerne signerte også en intensjonsavtale som understreket USAs ansvar for å hjelpe Vietnam med å tilbakeføre levningene av amerikanske soldater som døde under krigen.

Les også: Kystvakten passet på under Moldejazzen

Austin lovet også å hjelpe Vietnam med å forbedre landets marinekapasiteter. Forholdet mellom Vietnam og Kina har blitt mer anspent den siste tiden.

Powered by Labrador CMS