Nyheter

JAGERFLY: To kinesiske fly av typen SU-30. Slike fly var blant de som fløy inn mot Taiwansk luftrom søndag.

USA hardt ut mot Kina for «provoserende» militær aktivitet nær Taiwan

For andre døgn på rad har Kina sendt nesten 40 krigsfly mot Taiwan, opplyste øyas forsvarsdepartement søndag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet heter det at USA er dypt bekymret over Kinas provoserende militæraktivitet nær Taiwan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kinesiske kampfly og bombefly foretok lørdag den hittil største krenkelsen av taiwansk luftforsvarssone.

– Denne atferden er destabiliserende, øker faren for feilbedømming og undergraver regional fred og stabilitet, heter det.

Les også: Christian Tybring-Gjedde (FrP) kaller Forsvarets satsning på gender-rådgivere et identitetspolitisk eksperiment.

Sender fly inn i Taiwans luftrom

For andre døgn på rad har Kina sendt nesten 40 krigsfly mot Taiwan, opplyste øyas forsvarsdepartement søndag.

Lørdag fløy 39 kinesiske inn i Taiwans luftrom, opplyste det amerikanske utenriksdepartementet. Fredag, på Kinas nasjonaldag, sendte Beijing 38 jager- og bombefly inn i et område sør for den selvstyrte øya. Blant dem H-6-fly som kan frakte atomvåpen.

Det førte til at Taiwan lørdag anklaget Kina for trakassering og forstyrrelse av freden.

Krigerst opptreden

– Kina opptrer krigersk og skader den regionale freden med sine trakasserende handlinger, sa statsminister Su Tseng-chang lørdag,

Taiwans 23 millioner innbyggere lever under konstant trussel om å bli invadert av Kina, som ser på øya som sitt territorium, som en dag skal innlemmes i landet, med makt om nødvendig.

Under president Xi Jinping har kinesiske fly krysset Taiwan nesten daglig, men helgens inntrengninger er de største hittil.

Powered by Labrador CMS