Nyheter

KINA: Kinesiske jagerfly deltok i en manøver for å true Taiwan torsdag.
KINA: Kinesiske jagerfly deltok i en manøver for å true Taiwan torsdag.

Taiwan slutter seg til handelsavtale – Kina sendte jagerfly over øya

Som et svar på at Taiwan har søkt om å slutte seg til handelsgruppa TPP, sendte Kina 19 kampfly til området rundt øystaten torsdag.

Publisert

Taiwan svarte med å sende sine egne jagerfly på vingene og spore flyene med luftvernsystemer, ifølge landets forsvarsdepartement.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kina har sendt jagerfly mot Taiwan nesten daglig i det siste året, og har trappet opp den militære trakasseringen av øystaten. Kina regner Taiwan som en del av sitt territorium, og er motstandere av at taiwanske myndigheter skal delta i internasjonale organisasjoner.

Taiwan kunngjorde torsdag at de har søkt om å delta i handelsavtalen Trans-Pacific Partnership, som også Kina har vist interesse for å delta i.

I fjor sendte Kina 18 kampfly mot Taiwan da en amerikansk diplomat besøkte øya, og i juni sendte landet hele 28 jagerfly etter at G7-landene kom med en uttalelse om en fredelig løsning på konflikten.

Powered by Labrador CMS