Nyheter

TAIWAN: Et amerikansk flagg ved Det amerikanske instituttet i Taiwans hovedstad Taipei onsdag. Taiwanske myndigheter sier de har samarbeidet med instituttet – som i praksis fungerer som en amerikansk ambassade – om arrangementer knyttet til kongressrepresentantenes besøk.

Kinesisk militærøvelse nær Taiwan

Kinesiske styrker gjennomfører en militærøvelse nær Taiwan, angivelig som svar på besøk fra amerikanske kongressrepresentanter til øya.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Øvelsen i Taiwanstredet er et nødvendig tiltak for å ivareta nasjonal suverenitet, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet i Beijing tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Myndighetene oppgir ingen detaljer om varighet på øvelsen, hvor mange som er med, eller nøyaktig hvor øvelsen foregår.

Øvelsen er iverksatt som følge av «alvorlig uriktige ord og handlinger begått av relevante land i Taiwan-saken», heter det. Disse landenes handlinger fremmer øyas selvstyre og uavhengighet, står det i uttalelsen.

Den amerikanske delegasjonen skal ha ankommet Taiwan tirsdag. Kongressrepresentantene kom til øya med et amerikansk militærfly, ifølge det taiwanske nyhetsbyrået CNA.

En ikke navngitt talsperson for Kinas forsvarsdepartement fordømmer delegasjonens besøk på det sterkeste.

Hvilke kongressrepresentanter som besøker Taiwan, er ikke kjent. En talsmann for USAs forsvarsdepartement, John Kirby, sier slike besøk er ganske vanlige.

Taiwan har i praksis fullt selvstyre, men regjeringen i Beijing anser likevel øya som en del av kinesisk territorium.

Powered by Labrador CMS