Nyheter

ØVELSE: Dette bildet er fra 5. januar 2022 og viser taiwanske F-16V-fly på rullebanen i forbindelse med en øvelse i Chiayi, sørvest på Taiwan.
ØVELSE: Dette bildet er fra 5. januar 2022 og viser taiwanske F-16V-fly på rullebanen i forbindelse med en øvelse i Chiayi, sørvest på Taiwan.

Kina sendte 39 krigsfly mot Taiwan

I alt 39 kinesiske jager- og bombefly fløy mot Taiwans luftforsvarssone søndag kveld, den største formasjonen i år, og tvang taiwanske jagerfly på vingene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Formasjonen besto av 24 J-16-jagerfly, 10 fly av typen J-10, ett bombefly, samt fly til bruk i elektronisk krigføring og andre støttefly, opplyser Taiwans forsvarsdepartement.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det taiwanske luftforsvaret scramblet egne jagerfly og fulgte de kinesiske flyene på radar.

Kinesiske piloter har fløyet mot Taiwan på nærmest daglig basis det siste halvannet året, så lenge som Taiwan publisert denne informasjonen regelmessig. Den største formasjonen var på 56 krigsfly på én eneste dag i oktober.

Siden Tsai Ing-wen ble valgt til president i 2016, har Kina trappet opp militære øvelser rettet inn mot Taiwan, samt økt det diplomatiske presset. Kina regner Taiwan som en del av sitt territorium, mens øyas nåværende president anser Taiwan som en selvstendig nasjon

Powered by Labrador CMS