Nyheter

TEST: Ifølge KCNA skal det skytes opp et nytt missil av samme type i juli for å få testet «eksplosjonskraften» til det superstore krigshode.

Nord-Korea: Testet missil som kan bære krigshode på 4 tonn

Nord-Korea hevder å mandag ha testet et nytt taktisk, ballistisk missil som er i stand til å bære et krigshode på 4,5 tonn.

Publisert

Det statlige nyhetsbyrået KCNA melder om testen. Sørkoreanske myndigheter meldte mandag om to nye, nordkoreanske missil-oppskytinger av ballistiske missiler, hvorav den ene ble hevdet å ha gått skeis.

KCNA omtaler kun det første missilet. Testen av det nye missilet, som har fått navnet Hwasongpho-11 Da-4.5, ble gjort med en imitasjon av et tungt stridshode for å forsikre seg om missilets stabilitet og nøyaktighet, skriver KCNA.

Talsperson Lee Sun-jun. for den sørkoreanske generalstaben sa at det andre av missilene syntes å ha unormal bane kort tid etter at den ble skutt opp. Videre sa han at rester av missilet kan ha landet på nordkoreansk landområde om den eksploderte i lufta.

Oppskytingene kom to dager etter at Sør-Korea, USA og Japan avsluttet en militærøvelse som Nord-Korea har kalt en provokasjon.

Ifølge KCNA skal det skytes opp et nytt missil av samme type i juli for å få testet «eksplosjonskraften» til det superstore krigshode.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS