Nyheter

PRIDE: Som en følge av Pride måneden kunngjør USAs president Joe Biden at han ønsker å benåde veteraner dømt for homofil sex.

Vil benåde veteraner som ble dømt for homofil sex i militæret

President Joe Biden har startet en prosess som skal føre til at amerikanske veteraner som militæret kastet ut på grunn av seksuelle handlinger med samme kjønn, blir benådet.

Publisert

Biden-administrasjonen anslår at prosessen kan få positive konsekvenser for tusenvis av tidligere soldater som ble anklaget for frivillig å ha hatt sex med en person av samme kjønn.

– Vårt lands soldater står på frihetens frontlinje og risikerer livet for å forsvare vårt land. Til tross for deres mot og store offer, har tusenvis av LGBTQI+ soldater blitt tvunget ut av militæret på grunn av sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet, sa Biden i en kunngjøring onsdag. 

Ifølge amerikanske tjenestemenn skal de aktuelle personene kunne søke etter bevis for at de er kvalifisert for benådningen, og hvis de får ja, vil de kunne søke om å få endret grunnen til at de ble sparket fra militæret.

Ifølge AP News vil de som får endret grunn kunne forsøke å få tilbake tapt lønn, ytelser og tjenester som blant annet psykologhjelp.

Å ha sex med en person av samme kjønn var forbudt i militæret til slutten av 2013. Loven ble opphevet da Barack Obama var USAs president.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS