Nyheter

OFFENSIV: Under Financial Times' digital «Global Boardroom»-møte uttalte Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg seg om en større, russisk offensiv til neste vår. Bilde fra han besøk under Cold response, 2022.

Stoltenberg: Russland omgrupperer - ser for seg en større offensiv til våren

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener det vil komme en stor russisk offensiv i Ukraina til våren. President Vladimir Putin uttaler at halvparten av innkalte soldater nå er utplassert i Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det vi ser nå, er at Russland faktisk prøver å ha en slags «frysing» av denne krigen, i det minste for en kort periode, slik at de kan omgruppere, komme seg – og så prøve å starte en større offensiv neste vår, sier han.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Stoltenberg gjestet onsdag Financial Times' digitale «Global Boardroom»-møte. Uttalelsen er mer konkret enn tidligere utsagn fra Stoltenberg om hvordan Ukraina-krigen vil utvikle seg videre.

President Vladimir Putin sier at halvparten av russerne som ble innkalt i forbindelse med mobiliseringen – 150.000 soldater – nå er utplassert i Ukraina.

– Av de 300.000 mobiliserte krigerne, våre menn, forsvarere av fedrelandet, befinner 150.000 seg i operasjonsområdet, sier Putin.

Russiske myndigheter kaller fortsatt krigen i Ukraina for en militær spesialoperasjon.

Putins uttalelse ble gitt under et TV-overført møte med Kremls såkalte menneskerettsråd onsdag.

Powered by Labrador CMS