Nyheter:

Jan Mayen-tur til 104.100 kroner

Å fly til Jan Mayen med Forsvarets Hercules var populært under årets TV-aksjon.

Publisert Sist oppdatert

Årets TV-aksjon på NRK samlet inn penger til Kirkens Bymisjon. I år ble det samlet inn hele 239 millioner kroner. Pengene skal gå til å lage et varmere og mer inkluderende samfunn.

I
tillegg til bøssebærere over hele landet ble det blant annet auksjonert bort en rekke ting hvor kjøpesummen i sin helhet gikk til TV-aksjonen. Deriblant en flytur til Jan Mayen for to personer med Forsvarets Hercules.

Dette er besøksplasser, som normalt brukes til familie eller venner av de som bor på øya, men som de har donert bort til TV-aksjonen.


Tradisjon. - Dette er tredje året vi gjennomfører dette. Vi ser på dette som en fin gest til TV-aksjonen fra de som bor på øya, sa Torgeir Madsen, som er driftskoordinator for Jan Mayen, til Forsvarets forum før TV-aksjonen.

I år stoppet auksjonen på 104.100 kroner. Noe Kirkens Bymisjon er svært fornøyd
med.

Vi er veldig takknemlig for at de ansatte ved stasjonen på Jan Mayen og Forsvaret gir bort en slik premie

– Vi er veldig takknemlig for at de ansatte ved stasjonen på Jan Mayen og Forsvaret gir bort en slik premie. Vi håper dette kan bli en tradisjon ved alle TV-aksjoner, sier Pernille Karlsen, mobiliserings- og kommunikasjonskoordinator hos Kirkens Bymisjon.

Tur i 2019. Vinnerne av aksjonen får en fire-timers bakkeopphold hvor de besøker stasjonen. Samtidig får de se deler av øya, alt etter hvordan været er, før man reiser hjem igjen. Det skjer en eller annen gang i 2019.

Jan Mayen er en 377 kvadratkilometer stor arktisk øy som siden 1930 har vært en del av Norge. De eneste innbyggerne på øya er personell fra Forsvaret og Meteorologisk institutt, i alt 18 personer.

Av disse er 14 personer ansatt i Forsvaret mens de resterende fire er ansatt av Meteorologisk institutt.