Nyheter:

STATSMINISTER: Benjamin Netanyahu har vært statsminister i 12 år. Han er dermed den lengstsittende statsministeren i Israels historie.
STATSMINISTER: Benjamin Netanyahu har vært statsminister i 12 år. Han er dermed den lengstsittende statsministeren i Israels historie.

Israels president griper inn for å løse regjeringsfloken

Israels president Reuven Rivlin skal ha samtaler med politiske ledere om regjeringsspørsmålet etter at statsminister Benjamin Netanyahus forsøk feilet.

Publisert

Rivlins kontor opplyser at han onsdag skal møte partileder Yair Lapid fra partiet Yesh Atid og Naftali Bennett fra Yanima-partiet. Presidenten har også bedt andre partier som er representert i Knesset, om å legge fram sine syn på regjeringsprosessen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Siste frist for Netanyahu utløp ved midnatt, og opposisjonen øyner en mulig til å gjøre slutt på det lange styret til Likud-lederen. Men løpet er ikke helt kjørt for Netanyahu, da nok et valg ikke kan utelukkes.

Netanyahu skal inntil videre lede en overgangsregjering. Han har sittet ved makten i 12 år, og er den lengstsittende statsminister i Israels historie.

Har du fått med deg denne? Fransk journalist kidnappet i Mali

Powered by Labrador CMS