Nyheter:

Det israelske forsvaret er tilstede på Golanhøydene, nær grensen til Syria. Bildet er datert 4. august 2020.
Det israelske forsvaret er tilstede på Golanhøydene, nær grensen til Syria. Bildet er datert 4. august 2020.

Syria melder om israelsk rakettangrep

Syria har skutt ned raketter som Israel skjøt opp fra Golanhøydene og Galilea mot flere mål nær Damaskus, ifølge statlige medier i Syria.

Publisert Sist oppdatert

Angrepet skjedde like etter midnatt natt til mandag, og syriske luftforsvarssystemer skjøt ned mesteparten av missilene, melder det statlige nyhetsbyrået Sana.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Hun har ett godt tips til alle som skal gå inn nye feltstøvler og våkner til lyden av fem ulike alarmer

Byrået nevner ikke eventuelle ødeleggelser, drepte eller sårede. Men en syrisk militæravhopper sier ifølge Haaretz at angrepet rammet en større militærenhet i byen Kiswa, 14 kilometer sør for Damaskus, i et område der iranskstøttet milits har stor tilstedeværelse

Les også: Nederlandsk soldat døde i Nord-Norge – etterforskning er startet

Israels militære hadde mandag morgen ikke kommentert angrepet. Israel bekrefter sjelden slike angrep, men hæren har tidligere opplyst at Israel rammet rundt 500 mål i Syria i fjor. Angrepene har til hensikt å hindre at Iran får fotfeste der, har israelske militærtopper tidligere sagt.

Flere militssoldater drept i israelsk rakettangrep i Syria

Ni iranskstøttede militssoldater er drept i et israelsk rakettangrep nær Syrias hovedstad Damaskus, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

– Ni iranskstøttede militskrigere er drept, het det i en uttalelse fra britiskbaserte SOHR mandag formiddag.

Gruppen får av sine kilder i Syria oppgitt at de drepte var soldater lojale overfor regimet i Damaskus, og at de ikke var arabere. SOHR kan ikke slå fast om de var afghanere, pakistanere eller iranere.

– Syrisk luftforsvar avverget et betydelig antall missiler, men mange traff sine mål og forårsaket materielle ødeleggelser, legger SOHR til.

Syrias statlige nyhetsbyrå Sana meldte tidligere mandag om angrepet. Ifølge Sana ble rakettene skutt opp fra Golanhøydene og Galilea mot flere mål nær Damaskus.

En syrisk militæravhopper sier ifølge Haaretz at angrepet rammet en større militærenhet i byen Kiswa, 14 kilometer sør for Damaskus, i et område der iranskstøttet milits har stor tilstedeværelse.

– Vi kan ikke kommentere disse meldingene, sier en talskvinne for den israelske hæren til AFP.

Israel bekrefter sjelden slike angrep, men hæren har tidligere opplyst at Israel rammet rundt 500 mål i Syria i fjor. Angrepene har til hensikt å hindre at Iran får fotfeste der, har israelske militærtopper tidligere sagt.

Powered by Labrador CMS