Boris Johnson hardt ut mot Israels plan om annektering av Vestbredden

Statsminister Boris Johnson sier Israels plan om annektering nye av deler av Vestbredden utgjør et brudd på folkeretten.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Temaet var onsdag oppe i spørretimen i Parlamentet, der flere i opposisjonen ville vite om den britiske regjering vil innføre sanksjoner mot Israel på grunn av stadig nye bosetninger på palestinsk område.

– Jeg er av den oppfatning at det Israel har foreslått, vil være i strid med folkeretten. Den britiske regjering er en sterk tilhenger av en tostatsløsning, og det standpunktet vil vi holde fast ved, sa Johnson.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har forsikret sine velgere at han vil annektere områder med israelske bosetninger i Jordandalen, et utvidelse av israelsk territorium som ifølge ekspertene vil skrinlegge ethvert håp om å få en levedyktig palestinsk stat.

Israel okkuperte Vestbredden i 1967 og har siden da bygd flere titalls bosetninger på erobret område. FN og de fleste land i verden fordømmer den israelske bosetningspolitikken.

Netanyahu får imidlertid støtte av USAs president Donald Trump som fullt og helt stiller seg bak den siste planen fra israelsk side.

Powered by Labrador CMS