Iransk nyhetsbyrå: 17 arrestert for CIA-spionasje

​Ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars, har Irans etterretningsdepartement arrestert 17 personer for å spionere på vegne av USA. Ifølge departementet vil flere bli henrettet, skriver nyhetsbyrået. Det skriver VG mandag morgen.

– De som med overlegg svek landet, er overlevert til rettsvesenet. Noen er dømt til døden og noen til langvarig fengsling, sier en tjenestemann i Irans etterretningsdepartementet til pressen i Teheran mandag.

Iranske etterretningsorganer har ifølge ham lykkes med å løse opp et spionnettverk som angivelig var drevet av CIA. Alle 17 er iranere som opptrådte uavhengig av hverandre, ifølge iranske myndigheter.

– De var utplassert ved sensitive og kritiske sentre, inkludert i privat sektor, og de jobbet som kontraktører eller konsulenter, sier den iranske tjenestemannen.

Pågripelsene av iranerne som skal ha jobbet med kjernekraft og ved militære anlegg, har skjedd i løpet av de siste månedene, ifølge tjenestemannen, som ikke oppga navnet sitt til pressen i Teheran.

I juni hevdet Iran å ha avslørt og avviklet et amerikansk spionnettverk. Den gang hevdet det statlige iranske nyhetsbyrået IRNA at den iranske kontraspionasje-operasjonen skjedde i samarbeid med ikke navngitte utenlandske allierte.