Nyheter:

I dette bildet fra 7. september 2020 seiler USS Nimitz i Arabiahavet.
I dette bildet fra 7. september 2020 seiler USS Nimitz i Arabiahavet.

USA beholder hangarskip i Persiabukta

På grunn av «nylige trusler» fra Iran, opplyser Pentagon.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske hangarskipet USS Nimitz blir værende i Persiabukta på grunn av «nylige trusler» fra Iran, opplyser Pentagon.

Meldingen fra det amerikanske forsvarsdepartementet kom søndag, etter rapporter om at skipet skulle være på vei hjem, i det noen oppfattet som et tegn på nedtrapping.

Nimitz har patruljert Persiabukta siden slutten av november, men sist uke meldte amerikanske medier at fungerende forsvarsminister Christopher C. Miller hadde kalt skipet hjem. Søndag kom Miller med beskjed om det motsatte.

– Grunnet truslene som nylig er fremsatt av iranske ledere mot president Trump og andre offentlige tjenestemenn, har jeg beordret USS Nimitz til å avbryte sin rutinemessige omplassering. USS Nimitz vil nå forbli stasjonert i operasjonsområdet til den amerikanske sentralkommandoen. Ingen bør være i tvil om USAs besluttsomhet, sier ministeren i en uttalelse.

Sentralkommandoen – forkortet USCENTCOM – har ansvaret for USAs militære operasjoner i Midtøsten, Sentral-Asia og deler av Sør-Asia.

MIllers uttalelse kommer et år etter at en amerikansk drone drepte den iranske militærlederen Qasem Soleimani. Det utløste et iransk missilangrep mot flere irakiske baser som huser amerikansk personell.

Powered by Labrador CMS