Nyheter

I ISRAEL: USAs forsvarsminister Lloyd Austin takker amerikansk personell under et besøk ved Nevatim Air Base i Israel i oktober 2023.

Austin: Iran-støttet milits angrep Ain al-Asad-basen

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier han er sikker på at Iran-støttet milits sto bak mandagens angrep mot en flybase i Irak, der det også er norske styrker.

Publisert

– Vi er sikre på at en Iran-støttet milits sto bak angrepet mot amerikanske styrker i Irak, sa Austin tirsdag på en pressekonferanse da han ble spurt om hvem som utførte angrepet.

Austin sa at han ikke kan slå fast hvilken milits det i så fall dreier seg om.

– Det er noe vi fortsatt gransker, sa Pentagon-sjefen.

– La det være klart, USA kommer ikke til å tåle angrep mot våre styrker i regionen, sa Austin på pressekonferansen.

Så langt har ingen påtatt seg ansvaret for mandagens rakettangrep, der fem amerikanske soldater og to lokale kontraktører ble såret. Utenlandske soldater, blant annet fra Norge, er også utplassert på flybasen Ain al-Assad, som ligger vest i Irak. Forsvaret i Norge bekreftet mandag kveld at ingen nordmenn var rammet i angrepet.

Austin snakket tirsdag med sin israelske motpart Yoav Gallant. De to er enige i at mandagens rakettangrep mot flybasen markerer en farlig eskalering i Midtøsten, står det i en uttalelse fra Pentagon.

Iraks forsvar fordømte tirsdag angrepet som skjedde mot baser på irakisk territorium og uttalte at det er gjort beslag i en lastebil med rakettutskytingsrampe.

Mandagens angrep var det tredje på litt over tre uker mot denne flybasen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS