Nyheter

GRANAT: Politiet er i Østmarkveien i forbindelse med funn av en gammel granat i desember 2020. Lørdag ble det gjort funn av en gammel granat ved en privatadresse i Langesund.
GRANAT: Politiet er i Østmarkveien i forbindelse med funn av en gammel granat i desember 2020. Lørdag ble det gjort funn av en gammel granat ved en privatadresse i Langesund.

Funn av granater to steder i landet

Politiet melder om funn av granat på en privatadresse i Langesund, og en ved Eiksmarka i Bærum.

Publisert Sist oppdatert

Sørøst politidistrikt melder på Twitter like før klokken 17 på lørdag at det er funnet en militær granat ved en privatadresse ved Langesund.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De skriver videre at granaten trolig er fra andre verdenskrig.

Innsatsleder Ståle Fulgaas sier til Telemarksavisa at de fikk bistand fra bombegruppa fra Oslo. Funnet ble gjort i forbindelse med rydding i en garasje.

– Det er snakk om mindre granater, sier han.

I en oppdatering klokken 19.42 skriver politiet på Twitter at granatene er sikret og at de blir tatt med til et grustak i Bamble hvor de blir destruert.

Les også: – En genistrek at han er fra Andøya

Bærum

I tillegg til funnet ved Langesund, er det gjort funn av en granat ved Fossumjordet på Eiksmarka i Bærum. Politiet sier at de vil foreta en kontrollert sprenging av granaten.

Politiet og Forsvarets bombegruppe er på stedet, meldte Oslo politidistrikt på Twitter klokken 18.46 lørdag ettermiddag.

– Grunnet forholdene på stedet må det foretas en kontrollert sprenging av granaten på stedet. Dette vil høres i lokalmiljøet. Området er godt sikret, skriver politiet.

Granaten ble sprengt ved 19-tiden på lørdag, melder lokalavisen Budstikka.

Les også: Den siste gjenlevende fra Shetlandsgjengen er død

Det dukker stadig opp etterlatenskaper fra andre verdenskrig. Tidligere denne måneden måtte 11.000 mennesker evakueres da en bombe fra andre verdenskrig skulle uskadeliggjøres i en tysk by. I desember i fjor rykket politiets bombegruppe ut til en granat fra andre verdenskrig i Østmarkveien i Oslo.

Powered by Labrador CMS