Nyheter

BILLIG: Under dagsrevyen den 22. februar vises barmenyen fra en av Forsvarets fritidsmesser med emneknaggen #freetate.

Befalsmesse i Forsvaret med slagord for voldtektssiktet på TV

Emneknaggen #Freetate dukket opp på en barmeny fra Forsvaret i en reportasje på Dagsrevyen onsdag. Det er en henvisning til influenseren Andrew Tate.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Ytringen på tavla reflekterer på ingen måte hva Forsvaret står for. Vi mener ytringen er tåpelig. Den er ikke skrevet av de militært ansatte i baren, og den ble visket bort da den ble oppdaget av dem, skriver stabssersjant Aleksander Engborg Hage i en epost til Aftenposten om TV-bildene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

VARETEKT: Emneknaggen sikter til tidligere kickbokser Andrew Tate, som nå er under etterforskning.

Forsvaret har fått mye kritikk etter at NRK har avdekket utbredt mobbing, trakassering, seksuell oppmerksomhet og overgrep, der varsling ikke har ført fram. Onsdag hadde NRK Dagsrevyen en ny reportasje – om billig alkohol i Forsvarets messer. Der dukket en barmeny opp i bakgrunnen, og det har skapt reaksjoner at emneknaggen #Freetate var skrevet på menyen.

Influenseren Andrew Tate (36), broren Tristan Tate (34) og to rumenske kvinner har vært i varetekt i Romania siden 29. desember i fjor. De er under etterforskning for blant annet menneskehandel og voldtekt.

Tate har etter kickboksingkarrieren blitt kjent som en kontroversiell, høyreorientert og selverklært sexistisk internettpersonlighet og influenser.

Powered by Labrador CMS