Nyheter:

Maud kom hjem

– KNM Maud skal delta i og støtte Natos stående maritime styrker, sier statsminister Erna Solberg.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 29. mars kom Forsvarets nye logistikkfartøy, KNM Maud, til Norge. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen var til stede da mannskap og fartøy seilte inn til Haakonsvern for første gang. For mannskapet var det også første møte med familie og venner på flere måneder. Maud forlot Sør-Korea i starten av februar. Store deler av mannskapet var på plass i Sør-Korea allerede i november i fjor. 

– Sjøforsvaret må kunne operere i nord over tid, både i havområdene og langs kysten. Med medbrakt logistikk vil vår evne til å overvåke nasjonens viktigste områder bli betydelig forsterket, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

– KNM Maud skal gi Sjøforsvarets fartøyer økt operativ tilgjengelighet og evne til tilstedeværelse. 

Se bilder fra mottakelsen på Haakonsvern her:  


Ettertraktet i Nato

Logistikkfartøyet er det største i Sjøforsvaret og har en tonnasje (skipskapasitet) som er fem ganger så stor som en fregatt. Også statsminister Erna Solberg ønsker Maud velkommen hjem.

– I tillegg til at KNM Maud er viktig for å styrke operativiteten og utholdenheten til Sjøforsvarets fartøyer, er logistikkfartøy en ettertraktet ressurs i Nato. Vi har planlagt at KNM Maud skal delta i og støtte Natos stående maritime styrker, sier hun, ifølge regjeringen.no.

Vi har planlagt at KNM Maud skal delta i og støtte Natos stående maritime styrker

Forsvarets forum fulgte KNM Maud på fartøyets siste seilas før avreise fra Sør-Korea. Les reportasjer og se video og bilder her:


Powered by Labrador CMS