Nyheter:

OPPSKYTINGSBASE: Denne illustrasjonen viser den planlagte rakettoppskytingsbasen på Andøya.S
OPPSKYTINGSBASE: Denne illustrasjonen viser den planlagte rakettoppskytingsbasen på Andøya.S

Andøya Space inngår 20-årsavtale med tysk romfartsselskap

Det private selskapet Isar Aerospace har signert en langsiktig avtale om å skyte opp små satellitter fra norsk jord, skriver E24.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen gir ifølge E24 Isar Aerospace eksklusiv tilgang på én av de to oppskytningsrampene som skal bygges på Andøya i Nordland. Den strekker seg over de neste 20 årene og inkluderer også tilhørende tjenester og infrastruktur.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Det første helt privatfinansierte oppskytingsfartøy for å frakte satellitter i lav bane rundt jorden, raketten Spectrum fra Isar Aerospace, vil skytes opp fra Norge. Isar Aerospace har signert en avtale med Andøya Space som gir eksklusiv tilgang til en av oppskytingsbasene på Andøya for en periode på inntil 20 år», skriver Andøya Space på sine nettsider.

Les også: Slik blir USAs nye romstyrke

– Dette er en viktig milepæl. Avtalen er forpliktende, langsiktig og sier noe om antall oppskytninger. Det gir oss forutsigbarhet, sier administrerende direktør Odd Roger Enoksen i Andøya Space til E24.

Avtalen kan føre til at Andøya blir den første oppskytingsbasen på europeisk jord. Frem til nå har europeiske satellitter blitt skutt opp satellitter fra Fransk Guyana i Sør-Amerika.

Powered by Labrador CMS