Nyheter

STORSKAOG: Russiske borgere krysser grensen ved den norsk-russiske grensestasjonen ved Storskog.
STORSKAOG: Russiske borgere krysser grensen ved den norsk-russiske grensestasjonen ved Storskog.

Russer på grensa: To timers kø for å komme inn i Norge

Det er lang kø av biler som vil inn i Norge fra Russland også søndag. Ingenting tyder på at russerne har begrenset utreisemulighetene.

Publisert Sist oppdatert

Denne helgen har til sammen 295 personer reist inn til Norge fra Russland over Storskog i Finnmark. I alt 174 har reist over til Russland, opplyser politiet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter at flere tusen russere har forlatt landet i etterkant av Vladimir Putins mobilisering til krig, har ryktene svirret om at Russland ville stenge for utreise for menn i mobiliseringsalder.

Men selv om trafikken til Norge har stupt siden onsdag, er det lite som tyder på at russere med gyldige papirer, nektes utreise.

Les også: Ekspert: Ukrainsk seier kan føre til at Russland kollapser

Søndag formiddag snakket NTB med en ung russisk mann som hadde krysset grensa sammen med familien sin. Han sa at det er lang kø på russisk side, og anslo at de hadde ventet drøyt to timer i kø for å komme seg forbi kontrollpunktene på russisk side av grensa.

Powered by Labrador CMS