Nyheter

FRIKJENT: En mannlig yrkessoldat i 20-årene er i Eidsivating lagmannsrett frikjent for å ha drept en tiur med kniv i øvingsfeltet Rena-Leir 20. mars i 2020.

Soldat frikjent for å ha drept tiur med kniv

En mannlig yrkessoldat i 20-årene er i Eidsivating lagmannsrett frikjent for å ha drept en tiur med kniv i øvingsfeltet Rena-Leir 20. mars i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge lagmannsretten er knivdrapet på tiuren objektivt sett et brudd på naturmangfoldloven og viltloven, men retten har kommet til at soldaten handlet i nødverge. Mannen ble i Østre Innlandet tingrett i januar idømt 10.000 kroner i bot, samt 5.000 kroner i sakskostnader, for tiur-drapet, men anket dommen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge mannens forklaring gikk han gjennom skaren i en myr da han og vennene forsøkte å forlate området, og fikk panikk da tiuren kom mot ham. Han skal ha veivet kniven foran seg og traff dermed fuglen i hodet.

Retten stilte seg tvilende til nødvergeforklaringen til mannen og la vekt på at han er yrkessoldat og dermed trent for å holde hodet kaldt i kritiske situasjoner.

Det var en offiser fra Rena Leir som meldte fra om saken til politiet.

Powered by Labrador CMS