Nyheter

FORLANGER SVAR: Hårek Elvenes stiller spørsmål til forsvarsminister Bjørn Arild Gram om snikfilmingen av en kvinnelig soldat
FORLANGER SVAR: Hårek Elvenes stiller spørsmål til forsvarsminister Bjørn Arild Gram om snikfilmingen av en kvinnelig soldat

Dusjsaken tas opp i Stortinget

Høyre vil ha svar fra forsvarsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarspolitisk talsperson for opposisjonspartiet Høyre, Hårek Elvenes, sier til Forsvarets forum at han ønsker å få klare svar fra forsvarsminister Bjørn Arild Gram om hvilke tiltak som vil bli tatt etter VGs avsløring i helgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Flere medier har de siste dagene vist til en sak der et befal gjentatte ganger har snikfilmet en kvinnelig soldat i dusjen, angivelig totalt 38 videoer filmet på fem forskjellige datoer i to ulike land. Vedkommende sersjant var soldatens nærmeste befal, og er tross fullstendig fravær av dømmekraft fortsatt ansatt i Forsvaret, sier Hårek Elvenes, som stiller dette konkrete spørsmålet til statsråd Gram:

«Hvilke tiltak vil statsråden gjennomføre for å forhindre at lignende situasjoner oppstår i fremtiden?»

Forsvarets forum har kontaktet Forsvarsdepartementet med tilbud om å kommentere denne saken. Saken oppdateres dersom det kommer et svar.

Powered by Labrador CMS