Nyheter:

ØRLAND: Det var et fly av typen B-1B Lancer som var involvert i hendelsen.
ØRLAND: Det var et fly av typen B-1B Lancer som var involvert i hendelsen.

Nettbrett på avveie skal ha skapt problemer for amerikansk bombefly på Ørland

Flyet fikk omfattende skader, og en ansatt er midlertidig omplassert som følge av hendelsen.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år hadde det amerikanske luftforsvaret fire bombefly av typen B-1B Lancer stasjonert på Ørland hovedflystasjon i Trøndelag. Nå rapporterer nettstedet «The War Zone» at et av flyene skal ha lidd betydelig skade som følge av en noe spesiell hendelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Amerikanske bombefly hadde sitt første oppdrag i Norge i februar.

Ifølge ikke navngitte kilder skal skaden ha oppstått etter at et nettbrett kom inn i en av motorene. Flyet fikk omfattende skader, noe som førte til at begge motorene på den ene siden av flyet måtte erstattes. U.S. Air Force har ikke ønsket å verken bekrefte eller avkrefte de spesifikke detaljene.

De har imidlertid bekreftet at et uhell har funnet sted og at det skjedde i Norge.

Som følge av hendelsen skal sjefen for vedlikeholdsskvadronen ha blitt midlertidig omplassert, grunnet «tap av tillit» til hennes lederevner, ifølge «The War Zone».

– På nåværende tidspunkt fokuserer vi på å ta vare på flyverne våre og sørge for et trygt og disiplinert arbeidsmiljø, sa oberst Jose Sumangil i en uttalelse til Military.com.

Les også: Amerikanske bombefly fra Ørland ble fulgt av russisk jagerfly.

Powered by Labrador CMS