Nyheter

UTVALGSMEDLEM: Tidligere forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen (t.v.) skal se på NSMs oppgaveportefølje. Her fotografert under presentasjonen av Statusrapport for Landmaktutredningen i 2017.

Skal gjennomgå NSMs oppgaver

Tidligere forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen blir medlem av et utvalg som skal gjennomgå oppgavene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har startet en ekstern gjennomgang som skal vurdere om oppgavene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er hensiktsmessig organisert for å møte fremtidens utfordringer, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Kongen i statsråd utnevnte fredag et utvalg som skal foreta denne gjennomgangen. Utvalget skal ledes av tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem.

De øvrige utvalgsmedlemmene er:

  • Tor-Aksel Busch, pensjonert jurist, tidligere riksadvokat
  • Haakon Bruun-Hanssen, pensjonert admiral og tidligere forsvarssjef
  • Maria Bartnes, forskningssjef SINTEF
  • Annika Brändström, assisterende nasjonal sikkerhetsrådgiver i Sverige
RAPPORT: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl mottok rapporten fra Svein Gjedrem 1. mars.

Gjedrem har tidligere ledet et utvalg som undersøkte forholdene i en sak der NSM hadde inngått en ulovlig låneavtale om 200 millioner kroner. Saken førte til at Sofie Nystrøm gikk av som direktør for NSM.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Gjedrem-utvalget konkluderte med at Justisdepartementet burde ha satt seg bedre inn i den økonomiske og administrative styringen av NSM. Den nye gjennomgangen er en del av oppfølgingen etter Gjedrem-utvalgets rapport, som ble overlevert justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i mars.

– NSM har faglig ansvar og oppgaver både i militær og sivil sektor, og de administrative ansvaret ble overført fra Forsvarsdepartementet til Justis- og beredskapsdepartementet. Det er nødvendig at vi gjør en gjennomgang av dette, sier Mehl i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS