Nyheter:

Ingrid Margrethe Gjerde blir sjef for planavdelingen

Totalt fire nye sjefer ble utnevnt i statsråd.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingrid Margrethe Gjerde ble utnevnt til ny sjef for planavdelingen i Forsvarsstaben. Tidligere har Gjerde vært sjef for Garden fra 2006 til 2009, sjef på krigsskolen fra 2013, stabssjef i Hæren fra 2016 til 2018 og kommer fra stillingen som forsvarssjefens talsperson og nestkommanderende i Forsvarsdepartementets kommunikasjonsenhet.

Generalmajor Gjerde har en allsidig forsvarsbakgrunn og blir blant forsvarsfolk ofte omtalt som en «kommende forsvarssjef». 

Hun har blant annet vært troppssjef for 3. bataljon ved Brigaden i Nord-Norge (1992–1994) og i den norske bataljonen (Norbatt) i FN-styrken UNIFIL i Libanon (1994–1995), deretter i Telemark bataljon (1996–1997). Der tjenestegjorde hun som kompanisjef (1997–1998), derunder som sjef for Telemark kompani i NATO-styrken SFOR i Bosnia-Hercegovina (1998–1999), og kontingentsjef for de norske styrkene i NATO-styrken ISAF i Afghanistan (2011–2012).

Ingrid Margrethe Gjerde stilte nylig opp i Forsvarets forums podkast «Krig & Sånn» for å snakke om ytringsfrihet i Forsvaret. Hør episoden under:


Ny sjef for Heimevernet

I tillegg ble Elisabeth Gifstad Michelsen utnevnt til Heimevernets nye sjef. Generalmajor Michelsen har hatt stillingen midlertidig siden august da tidligere sjef for Heimevernet Eirik Kristoffersen takket av. Hun ble utnevnt fra oberst til brigader i statsråd i februar, og tiltrådte som nestkommanderende i Heimevernet i juni. 

Ny sjef for Forsvarets høgskole 

Generalmajor Henning-André Frantzen blir ny sjef for Forsvarets høgskole og tar med det over etter Louise Kathrine Dedichen, som blir ny sjef for Militærmisjonen i Brussel. Frantzen har bred bakgrunn fra Hæren, fra sentrale stillinger i utdanningssystemet og på strategisk nivå i Forsvarsdepartementet. I tillegg til militær utdanning og erfaring, har han en solid akademisk bakgrunn, blant annet en PhD fra Kings College i London.

NY ØKONOMISJEF

Trond Kotte blir sjef for økonomiavdelingen i Forsvarsstaben. Generalmajor Trond Kotte har variert bakgrunn fra blant annet Luftforsvaret og strategisk nivå i Forsvarsstaben. Han har militær stabsutdanning fra Royal College of Defence i London og en Master of business and administration fra Norges handelshøyskole. Kotte er i dag sjef for Forsvarets fellestjenester.
Powered by Labrador CMS