Nyheter

STØTTER UKRAINA: Italias statsminister Giorgia Meloni fotografert etter talen på Ambrosetti-forumet i Cernobbio i Nord-Italia lørdag.

Meloni: Vestens reaksjon på Russlands invasjon var riktig

Italias statsminister Giorgia Meloni understreket sin sterke støtte til Ukraina da president Volodymyr Zelenskyj møtte allierte for å be om mer våpen.

Publisert Sist oppdatert

Italia kommer aldri til å vakle i sin støtte til Ukraina, sa landets statsminister Giorgia Meloni.

Hun mener den pågående stillstanden i krigen viser at Vestens reaksjon på Russland invasjon var riktig.

– Jeg tror Kina og India har en rolle å spille i å løse konflikten. Det eneste som ikke kan skje, er at vi tror konflikten kan løses gjennom å forlate Ukraina, sa Meloni etter å ha møtt president Zelenskyj på sidelinjen av en konferanse i Nord-Italia.

– Valget om å støtte Ukraina har først og fremst vært nasjonalt interessevalg, og det er et valg som ikke kommer til å endres, sa Meloni på næringslivskonferansen Ambrosetti i Cernobbio.

Italias støtte til Ukraina er «ekstremt alvorlig, besluttsom og tydelig», sa hun i sin tale lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Melodis regjering har vært blant Ukrainas sterkeste støttespillere siden invasjonen i 2022, men enkelte medlemmer av koalisjonsregjeringen er mindre entusiastisk.

Det gjelder særlig ytre høyrepartiet Legas leder Matteo Salvini, som historisk sett har hatt et godt forhold til Moskva.

Powered by Labrador CMS