Nyheter

FORBLIR: Det russiske forsvaret har ordre om å invadere Ukraina, melder amerikanske medier. Her øver russiske og hviterussiske styrker sammen lørdag. De om lag 30000 russiske soldatene skulle egentlig reise hjem i helgen, men søndag bekrefter Hviterussland at de forblir i landet.

Amerikanske medier: Det russiske forsvaret har ordre om å invadere

USA har pålitelig informasjon om at Russland har gitt sine styrker på grensen til Ukraina ordre om å fortsette invasjonsplanene, melder amerikanske medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterretningen, som ble innhentet tidligere i uken, førte til at president Joe Biden fredag gikk ut og sa at president Vladimir Putin hadde bestemt seg for å angripe Ukraina, melder The New York Times og CBS med henvisning til offisielle kilder.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ordren betyr ikke at en invasjon nå er bekreftet, påpekes det, for Putin kan fortsatt endre mening.

Opplysningene viser at om lag halvparten av de mer enn 150000 russiske soldatene ved Ukrainas grense er kampklare og kan starte et angrep innen få dager, skriver The New York Times.

Les også: Mann i 50-årene siktet for grovt underslag i Forsvarsbygg

Deler av styrken antas å være reservister, som kan bli brukt som en okkupasjonsstyrke etter en invasjon. Det ble ikke delt mer fra etterretningen, annet enn at de amerikanske tjenestemennene omtalte den som pålitelig.

Biden møtte søndag sitt nasjonale sikkerhetsråd for å diskutere den russiske trusselen mot Ukraina. Presidenten er fortsatt i Det hvite hus etter å ha avlyst en reise til hjemstaten Delaware på kort varsel.

Det er ikke opplyst om årsaken til de plutselig endringen i Bidens kalender. Ifølge CNBC er det uvanlig at presidentens reiseplaner endrer seg såpass raskt.

Tidligere søndag sendte USAs ambassade i Russland ut et sikkerhetsvarsel til amerikanske borgere i landet etter angivelige trusler om angrep mot offentlige steder.

Powered by Labrador CMS