Nyheter

DØMT: Lederen for den hviterussiske demokratibevegelsen Svetlana Tikhanovskaja etter et møte med tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide.
DØMT: Lederen for den hviterussiske demokratibevegelsen Svetlana Tikhanovskaja etter et møte med tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Svetlana Tikhanovskajas ektemann dømt til 18 års fengsel

Sergej Tikhanovskij, ektemannen til den hviterussiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja, ble tirsdag dømt til 18 års fengsel.

Publisert

Det opplyser statlige hviterussiske medier.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tikhanovskij planla å utfordre Hviterusslands sterke mann Aleksandr Lukasjenko i valget i 2020, men ble pågrepet, anklaget for å ha forstyrret offentlig ro og orden.

43-åringen har sittet i varetekt siden mai i fjor.

– Jeg vil fortsette å forsvare personen jeg elsker og som har blitt en leder for millioner av hviterussere. Jeg skal forsøke noe som er veldig vanskelig – kanskje umulig: Å fremskynde øyeblikket hvor vi alle kan være sammen i et nytt Hviterussland, sier Tikhanovskaja om sin ektemann i et videoklipp publisert tirsdag.

Les også: Etterretningstjenesten i Danmark frikjent i spionasje-saken

Hun sa i forkant av dommen, at den, uavhengig av utfallet, er ulovlig.

Etter at ektemannen ble pågrepet, stilte kona som kandidat i valget, der president Aleksandr Lukasjenko angivelig sikret seg over 80 prosent av stemmene. Etter valget flyktet hun i eksil av frykt for å bli fengslet, noe en rekke andre opposisjonelle også har gjort.

Powered by Labrador CMS