Nyheter

HÅPEFULLE: Espen André Kristiansen (t.v.) i 2011, da han var ordfører i Åmot. Jens Kristian Øvstebø som landstillitsvalgt i 2018 (i midten). Forsvarets hovedverneombud Knut Erik Erstad til høyre.
HÅPEFULLE: Espen André Kristiansen (t.v.) i 2011, da han var ordfører i Åmot. Jens Kristian Øvstebø som landstillitsvalgt i 2018 (i midten). Forsvarets hovedverneombud Knut Erik Erstad til høyre.

Disse har søkt på jobben som leder i TVO

Blant totalt 13 søkere finner man et hovedverneombud, en varaordfører og en nestkommanderende kompanisjef fra Hæren.

Publisert

Se hele listen over søkere nederst i saken!

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

13 personer har søkt om å bli Knut Ringens etterfølger, som leder for Tillitsvalgtordningen. Blant søkerne, ti menn og tre kvinner, finner man blant annet flere departementsrådgivere og en kabinansatt.

I tillegg har tre tidligere landstillitsvalgte, nemlig Styrk Norstrand, Jo Anders Alm Thoen og Jens Kristian Øvstebø, søkt på jobben. Norstrand er i dag rådgiver i Forsvarsdepartementet, Thoen jobber i IT-konsulentselskapet Sopra Steria og Øvstebø jobber er rådgiver i Utenriksdepartementet.

Tillitsvalgtordningen har som hensikt å være en samarbeidsorganisasjon mellom soldater i førstegangstjenesten og Forsvarets militære og politiske ledelse. TVO har totalt over 400 tillitsvalgte på alle nivåer i Forsvaret.

Ifølge stillingsannonsen må TVOs fremtidige leder være god på kommunikasjon og ledelse og vedkommende må være initiativrik og strukturert. I tillegg bør han eller hun ha relevant utdanning på masternivå og minst fem års relevant erfaring.

Disse har søkt på stillingen som leder i TVO

 • Stian Alexander Mikalsen arbeider i dag som tekniker ved Oslo Universitetssykehus. Har tidligere jobbet med logistikk, sikkerhet og beredskap i Forsvaret.
 • Glenn Müller, i dag nestkommanderende kompanisjef ved Hærens våpenskole. Müller har en bachelorutdanning fra Luftkrigsskolen og har jobbet som flyingeniør.
 • Knut Erik Erstad er Forsvarets sentrale hovedverneombud. Erstad startet utdanningen sin på Sjøkrigsskolen i 1994 og har blant annet tjenestegjort store deler av sin forsvarskarriere på ubåt.
 • Styrk Norstrand, i dag seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet. Norstrand gjennomførte førstegangstjenesten sin i 2. bataljon, før han satt to år som landstillitsvalgt i TVO.
 • Espen André Kristiansen er varaordfører for Arbeiderpartiet i Åmot kommune. Fra 2011 til 2015 var han ordfører i samme kommune. Han er også daglig leder i Sør-Østerdal Næringshage.
 • Nina Nordheim Pedersen har vært kabinansatt hos SAS siden 1999, og underveis også styreleder, nestleder og leder i Norsk kabinforening. Hun har studert blant annet markedsøkonomi, organisasjon og ledelse, arbeidsrett og HR-ledelse.
 • Marianne Weydahl Hille har jobbet som seniorrådgiver i utenriksdepartementet siden 2007. Hun har også erfaring fra bistandsarbeid, som tidligere rådgiver i NORAD og arbeid i FN.
 • Jo Anders Alm Thoen. Sitter i dag i stillingen «Employer Branding and Recruitment Consultant» hos Sopra Steria. Har erfaring som tillitsvalgt i Forsvaret på flere nivåer, etter å ha vært bataljonstillitsvalgt i Artilleribataljonen i 2012 og landstillitsvalgt.
 • Marius Lomnes Refsum er i dag HR- og sikkerhetssjef i jernbaneselskapet Grenland Rail. Han har mer enn ti års erfaring fra Forsvaret og har vært seksjonssjef for personell i blant annet Porsanger bataljon. Han har gjennomført befalsskolen og har hatt en rekke stillinger i Militærpolitiet.
 • Håkon Randgaard Mikalsen er kommunikasjonsrådgiver i foreningen ANSA (Association of Norwegian Students Abroad). Han har vært leder i Norsk studentorganisasjon og for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. Han har studert sammenlignende politikk og Midtøsten-studier.
 • Anneli Monsrud har mange års erfaring som rådgiver i Forsvaret. Hun har jobbet som administrasjonsleder ved Forsvarsattacheens kontor på den Kongelige norske ambassade i Washington D. C.
 • Jens Kristian Øvstebø er tidligere landstillitsvalgt. I dag jobber han som rådgiver i Utenriksdepartementet. Han har tidligere vært president i YATA (Youth Atlantic Treaty Association), organisasjonskoordinator i Oslo Venstre og politisk rådgiver i Syklistenes landsforening.
 • Ole Magnus Totland står oppført i søkerlisten som seniorrådgiver og underdirektør.

Kilder: Søkernes egne LinkedIn-profiler.

Powered by Labrador CMS