Strengere amerikanske Hongkong-sanksjoner

Sanksjonene fikk støtte i Senatet i forrige uke.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Representantenes hus har enstemmig vedtatt strengere amerikanske sanksjoner mot kinesiske myndighetspersoner og politiet i Hongkong.

Sanksjonene fikk støtte i Senatet i forrige uke, men avstemmingen må gjennomføres på nytt på grunn av en teknikalitet.

Den nye loven gjør sanksjoner obligatoriske. Den innebærer også at banker skal straffes hvis de gjennomfører transaksjoner med dem som bryter sanksjonsreglene.

– Kan ikke handle ustraffet

– Det er trist at det kinesiske regimet tror at de kan handle ustraffet og undertrykke den demokratiske ånden, sa Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, før avstemningen.

Onsdag slo politiet i Hongkong hardt ned på en demonstrasjon som markerte jubileet for byens overtakelse fra Storbritannia. 370 personer ble pågrepet. Minst ti ble pågrepet for brudd på den nye kinesiske sikkerhetsloven.

Kritiserer Trump for handelsavtaler

Loven forbyr en rekke handlinger som kan ansees å undergrave det kinesiske regimet eller kinesiske myndigheter.

USA har allerede reagert på den nye sikkerhetsloven ved å begrense visum til myndighetspersoner og forbud mot eksport av visse teknologier til Hongkong. Kritikere har kritisert Trump for å ikke gjøre nok og prioritere handelsavtaler med Kinas president Xi Jinping.

– Om og om igjen har president Trump overgitt våre verdier og bekreftet overfor Kinas autokratiske ledere at de har en likesinnet partner i Det hvite hus, sier Demokratenes antatte presidentkandidat, Joe Biden.

Powered by Labrador CMS