Hestnes ny sjef på Bæreia

Arnstein Hestnes (52) er ansatt som sjef for Forsvarets veteransenter på Bæreia.

Publisert Sist oppdatert

Hestnes har fungert som nestkommanderende på Bæreia i flere år, siden opprettelsen i 2008. Han var også fungerende sjef i oppstarten i 2009, frem til første sjef ble ansatt på senteret. Han har tidligere søkt jobben, men ikke fått den. Nå har han imidlertid fått beskjeden om at jobben er hans

– Så nå skal du feire?

– Jeg har feiret med å gjennomføre et underarbeidsmiljøutvalgs-møte, i tillegg skal jeg i nytt møte nå for å drøfte ferieplanen for i sommer før jeg jobber ut over kvelden med andre saker, sier Hestnes.

– Jeg er selvsagt veldig glad for at jeg har fått jobben. Det er så givende å jobbe her og dessuten jobbe direkte med veteranene, sier oberstløytnanten til Forsvarets forum.

 Det er så givende å jobbe her og dessuten jobbe direkte med veteranene

VAR MED FRA START

Hestnes er infanterist, han har gått befalsskolen for infanteriet i Nord-Norge. Senere gjennomførte han krigsskolen på Gimlemoen. Han har bakgrunn fra den multinasjonale brigadesenteret i Kosovo i 2001 og var i UNTSO i 2006 til 2007, først i Syria, deretter i Libanon. Hestnes er født og oppvokst på Kongsvinger og er far til fire.

– I tillegg har jeg tilbrakt mye av karrieren i HV-04 og i HV-18 som innsatsstyrkesjef for Delfin. Men de er lagt ned nå.

– Men Bæreia legger du vel ikke ned?

– Nei, det kommer ikke til å skje. Jeg var den første som gikk inn døra her som militær i 2008, da som prosjektoffiser, forteller Hestnes.

PRIVILEGIUM Å JOBBE MED VETERANER

Han har fungert som sjef siden Jonny Sørloth gikk av med pensjon 1. januar i år.

– Det er fantastisk å jobbe for de som har bidratt for Norge, og få støtte og anerkjenne dem. Det er rett og slett et privilegium, sier den nye Bæreia-sjefen.

– Hva blir nytt med deg som sjef?

– Veteranene kommer ikke til å oppleve noen store endringer. Det er viktig med forutsigbarhet og kontinuitet med det vi driver med. Samtidig skal vi være åpne for endringer og behovene som særlig unge veteraner ønsker.

– Vi har mange tusen henvendelser i året via 800-telefonnummeret og e-postadressen som veteraner kan ta kontakt på. De som tar imot henvendelsene gjør en fantastisk jobb med dette.

– Hva er viktig med å jobbe på Bæreia?

– Skal du jobbe på veteransenteret må du være oppriktig glad i mennesker og ha forståelse for hva det vil si å være veteran.  Det er kvalifikasjon nummer 1.