Nytt om navn

SJEFSSKIFTE: Oberstløytnant Remi Høyning (til høyre) blir ny sjef i HV-01. I midten står sjef Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen.
SJEFSSKIFTE: Oberstløytnant Remi Høyning (til høyre) blir ny sjef i HV-01. I midten står sjef Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen.

Oberstløytnant Remi Høyning er ny distriktssjef i Oslofjord heimevernsdistrikt

Han overtar stillingen som distriktssjef etter kommandørkaptein Marit Strengen som blir fylkesberedskapssjef i Oslo og Viken.

Publisert

— Jeg ser frem til å arbeide sammen med kunnskapsrike og dedikerte medarbeidere. Det blir spennende å ta del i organisasjonen som Heimevernet er og representerer, sier Remi Høyning i forbindelse med sjefsskiftet 30. august.

Han har tidligere tjenestegjort i avdelinger som Telemark bataljon, Etterretningsbataljonen, Hærens våpenskole og Forsvarsstaben. Han har også deltatt i internasjonale operasjoner i Bosnia, Afghanistan og Kosovo. De siste årene har han vært sjef for operasjonsavdelingen i cybersikkerhetssenteret som jobber med defensive cyberoperasjoner, skriver Forsvaret på sine nettsider.

— Det er meget viktig å ta vare på HVs egenart, samtidig som man må utvikle organisasjonen slik at den holder seg relevant for det som kommer i morgen. Dette er noe jeg ser frem til å ta en del av, samtidig som jeg føler på en sunn nervøsitet rundt oppgaven, jeg har tross alt blitt valgt ut blant flere andre. Jeg er beæret over å få prøve, sier Høyning.

Han overtar etter kommandørkaptein Marit Strengen som har vært distriktssjef i HV-01 siden august 2019. Strengen blir ny direktør for beredskap/beredskapssjef hos Statsforvalteren i Oslo og Viken.

TRIO: Ny sjef HV-01 oberstløytnant Remi Høyning, sjef Heimevernet, generalmajor Elisabeth og avtroppende sjef HV-01 Marit Strengen.
TRIO: Ny sjef HV-01 oberstløytnant Remi Høyning, sjef Heimevernet, generalmajor Elisabeth og avtroppende sjef HV-01 Marit Strengen.

– Det å kunne løse skarpe oppdrag og bistå kommunen i et tett samarbeid med politi og statsforvalter, har vært både spennende og lærerikt å være en del av, sier Strengen som var den første kvinnelige distriktssjefen i Heimevernet.

På Facebook skriver Militært Kvinnelig nettverk: «Marit Strengen var den første kvinnelige distriktssjefen i HV, men forhåpentligvis ikke den siste! Takk for innsatsen, både i stilling og som rollemodell i Forsvaret.»

— Det ble annerledes enn jeg så for meg å være sjef for HV-01. Jeg hadde ikke vært sjef mer enn et halvt år da koronakrisen inntraff. Jeg fikk ikke møtt soldatene så mye som jeg hadde ønsket, forteller Strengen til Forsvaret.no.

Oberstløytnant Remi Høyning overtar som sjef for Oslofjord heimevernsdistrikt HV-01 som har ansvaret for den militære beredskapen i det som tidligere var Østfold og Vestfold fylke. Ledelsen holder til på Rygge flystasjon, distriktet omfatter 27 kommuner, 14 byer og rundt 10 prosent av Norges befolkning bor i området som omfattes av HV-01.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS