Nyheter

ØVELSE: HV-øvelsen på Heistadmoen i uke 22 og 23 går som planlagt, opplyser Heimevernet. Dette bildet er fra en tidligere øvelse på Heistadmoen.
ØVELSE: HV-øvelsen på Heistadmoen i uke 22 og 23 går som planlagt, opplyser Heimevernet. Dette bildet er fra en tidligere øvelse på Heistadmoen.

400 personer samles til HV-øvelse: – Går som planlagt

Soldatene i Heimevernet opplever at smittevernet blir ivaretatt, sier kommunikasjonssjef i Heimevernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge oberstløytnant Per Gunnar Grosberghaugen vil øvelsen som samler drøyt 400 heimevernssoldater i HV-03 til Heistadmoen, gå som planlagt. Rundt 150 av dem er fra Grenlands-distriktet, som opplever økende koronasmitte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Varden reagerer én innkalt HV-soldat sterkt på at man innkaller til øvelse, i lys av smittesituasjonen i Grenland.

– Vanligvis har det gått flere år mellom hver gang jeg har vært innkalt, men nå var jeg inne i slutten av oktober og er innkalt på nytt i slutten av mai, sa soldaten til Varden.

Grosberghaugen sier imidlertid at smittevernet blir tatt på alvor, og at det per nå ikke er grunn til å avlyse øvelsen.

Les også: Military Tattoo 2021 vil bli avholdt tross korona

– Soldatene vil være i kohortene sine, og det vil være fire-seks personer på seks-åtte mannsrom. Vi er i tett dialog med lokale helsemyndigheter og gjør løpende vurderinger av smittesituasjonen, sier Grosberghaugen til Forsvarets forum.

Grosberghaugen understreker at både forlegning av soldater samt øvelsen vil foregå korhortvis.

– Vi blander ikke kohortene, sier han.

Han opplyser videre at øvelsen vil avholdes i uke 22 og 23.

Powered by Labrador CMS