Nyheter:

Sjef Heimevernet besøker grensekontroll til opplandske heimevernsdistrikt-05 på Magnormoen 15. april i år.
Sjef Heimevernet besøker grensekontroll til opplandske heimevernsdistrikt-05 på Magnormoen 15. april i år.

Heimevernet tilbake i grensekontroll

Personell fra Heimevernet skal bistå politiet med økt grense- og personkontroll ved grensen mot Sverige i Innlandet, Trøndelag og Nordland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Sivile myndigheter har ikke tilstrekkelige ressurser til å håndheve de nye tiltakene og har bedt Forsvaret om bistand, skriver Heimevernet i en pressemelding.

Årsaken til bidraget er regjeringens innstramminger i forbindelse med koronapandemien. Justis- og beredskapsdepartementet besluttet å forlenge midlertidig personkontroll på Indre Schengen-grense i 90 dager, fra og med 12. november, står det i pressemeldingen.

Støttet også i våres

Soldatene i Heimevernet har allerede gode erfaringer med å etablere rask støtte til politiet i forbindelse med grensekontroll omkring COVID-19. HV bidro med grensekontroll fra mars til juni tidligere i år, skriver Heimevernet.

Det er Heimevernsdistrikt 05, 12, 14 og 16 som skal bistå sivile myndigheter. De skal være på plass i løpet av uken.

Heimevernet har ikke mottatt forespørsel om bistand på grensen ved gamle Østfold fylke, får Forsvarets forum opplyst.

Les også: – Den jobben Heimevernet gjorde på grensa under Covid-19 for eksempel, er noe jeg tror vi vil se mer av i fremtiden, sa HV-sjef Elisabeth Michelsen til Forsvarets forum da vi intervjuet henne tidligere i høst.

Powered by Labrador CMS