Nyheter:

HV-soldater på Gardermoen 22. mars.
HV-soldater på Gardermoen 22. mars.

Heimevernet avslutter oppdraget på Gardermoen

Siden begynnelsen av mars har Heimevernet bistått politiet med grensekontroll. Nå opplyser politiet om at de har kontroll.

Publisert

Heimevernsoldatene som har bistått på Gardermoen har gjort oppgaver knyttet til transport og ledsagelse av bortviste passasjerer på Oslo Lufthavn. HV har også passet på at karantenebestemmelser er blitt overholdt og hatt begrenset politimyndighet under politimesterens ledelse, skriver Politiet på sine nettsider.

Det var i forbindelse med spredningen av koronaepidemien at politiet hadde bruk for ekstra ressurser for å opprettholde kontroll med innreisende ved flyplassen.

Politiet skriver at situasjonen innledningsvis var krevende og uoversiktlig.

– Trafikken på Oslo lufthavn er nå nede på fem prosent av normal aktivitet. Situasjonen er ikke lenger uoversiktlig, og politiet har god kontroll. Derfor har vi den siste uken gradvis nedskalert bistanden fra Heimevernet, og tirsdag 7. april termineres den helt, sier politimester Ida Melbo Øystese i pressemeldingen.

Hun takker for hjelpen og sier at bistanden fra Heimevernet har vært helt nødvendig for gjennomføringen av grensekontrollen og for å hindre smittespredning.

Heimevernet fortsetter sitt oppdrag med å yte bistand til grensekontroll mot Sverige.