Nyheter:

Sjef for HV-17, oberstløytnant Stein Høye, har besluttet å trappe ned på øvelser med bakgrunn i smittesituasjonen.
Sjef for HV-17, oberstløytnant Stein Høye, har besluttet å trappe ned på øvelser med bakgrunn i smittesituasjonen.

HV-øvelser i Finnmark koronaavlyses

Rundt 500 soldater i Heimevernet skulle etter planen øve de neste to ukene.

Publisert Sist oppdatert

På grunn av en svært usikker situasjon med tanke på koronasmitte i Finnmark, har sjefen for HV-17, oberstløytnant Stein Høye besluttet å avlyse treningene i uke 44 og 45, som er siste uken i oktober og første uken i november.

Det melder Heimevernet i en pressemelding.

- Det er viktig at vi som en beredskapsorganisasjon tar del i dugnaden med å stoppe smitten. Samtidig reduserer vi risikoen for at vi får smitte inn i vår organisasjon og opprettholder vår evne til oppdragsløsning sier oberstløytnant Høye.

Øving til HV-områdene Hammerfest, Alta, Altafjord og stabsområdet ved Banak er avlyst. Innsatsstyrke Ida&Lyra får justert aktiviteten. Det innebærer at bare befal og offiserer skal møte til en tilpasset trening.

- Sør-Varanger HV-område blir å gjennomføre sin trening, men også den kan bli stoppet på kort varsel. Vi innfører også strengere smitteverntiltak for det området, samt at ingen tilreisende personell kommer til treningen. Det betyr at kun lokalt personell fra Sør-Varanger kommune er med, sier oberstløytnant Høye.

Fredag morgen meldte NRK at det var 45 personer med korona i Finnmark. Torsdag ble det bekreftet to tilfeller i Porsanger, fire i Hammerfest. Tidligere er det meldt om ett tilfelle i Vadsø, tre i Vardø, seks i Porsanger, seks i Alta og 29 i Hammerfest.

Powered by Labrador CMS