Nyheter

INTERFLEX: Ukrainske soldater som får opplæring i Operasjon Interflex i Storbritannia.

Forsvaret starter opptrening av ukrainske soldater i Storbritannia

Tirsdag denne uken reiste styrkesjef, befal og instruktører fra Heimevernet og Hæren til Storbritannia for å forberede opptrening av ukrainske soldater.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Heimevernet i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Oppdraget heter «Operasjon Interflex», som ifølge pressemeldingen er et britisk initiativ som skal bidra med å trene og utdanne ukrainske soldater i Storbritannia.

«Det norske bidraget ledes av Heimevernet, men hoveddelen av styrkebidraget som er på plass nå er fra Hærens Hurtige Reaksjonsstyrke (HRS) i Brigade nord. Senere vil flere forsvarsgrener bidra i utdanningen, men da med hovedvekt på personell fra Heimevernet», skriver Heimvernet i pressemeldingen.

Ukrainske soldater skal få en treningsperiode på fem uker, der de får opplæring i grunnleggende soldatferdigheter. Selve treningen starter i uke 42.

FEM UKER: De ukrainske soldatene skal gjennom et fem uker langt treningsopplegg.

«De norske instruktørene følger et britisk utdanningsprogram som gir soldatene mye kunnskap i løpet av en begrenset periode. Slik trening utenfor Ukraina er viktig for å opprettholde det ukrainske forsvarets utholdenhet», står det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS