Nyheter:

Heimevernet bistår i arbeidet med å nekte utlendinger innreise på Gardermoen

Alle utenlandske statsborgere som ankommer Oslo lufthavn med fly, blir bedt om å returnere. Nå bistår Heimevernet i arbeidet med å håndheve reglene.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Heimevernet er på plass og bistår. De er i gang med tiltakene. De står ved bagasjebåndet og deler ut informasjon om reglene som er innført, sier pressevakt i Avinor Nora Prestaasen til NTB.

Kommunikasjonssjef Per Gunnar Grosberghaugen i Heimevernet utdyper følgende:

– De som kommer til Norge utenfor Norden blir satt i en 14 dagers karantene. Dersom passasjerene som ikke er fra Norge, ikke kan være her i karanteneperioden, ber vi dem om å reise hjem. Avinor og politiet bistår Ullensaker kommune, som har ansvar for smittevernet, sier han til NTB.

Blir bedt om å snu

Ullensaker kommune ba fredag kveld Forsvaret om hjelp til å håndheve de nye reglene som er innført for å hindre smitte av koronaviruset.

Friske reisende skal returneres så fort som mulig. Dersom de ikke kan reise hjem samme dag, blir de losjert inn på hotell til neste dag, opplyser Ullensaker kommune.

Utenlandske reisende som har sykdomssymptomer, blir testet ved LHL-sykehuset i kommunen og satt i isolasjon i 14 dager. Norske reisende skal reise hjem og være i 14 dagers hjemmekarantene umiddelbart.

Stenger grensene

Flere land, deriblant Danmark, har stengt sine grenser som et tiltak for å hindre ytterligere smitte av koronaviruset.

Norge har foreløpig ikke fulgt etter, men Aps byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, mener at vi bør innføre samme type tiltak her til lands.

– Jeg mener situasjonen er så alvorlig at Norge også bør vurdere å stenge grensen, slik vår partikollega, statsminister Mette Frederiksen, har tatt initiativet til i Danmark fra lørdag, sier Johansen til VG.

Powered by Labrador CMS