Nyheter

INSPEKSJON: En dykker gjennomfører inspeksjon og prøvetaking av vannsystemet som forsyner Pearl Harbour-området.

Hundrevis av forsvarsfamilier evakuert etter drivstoffutslipp

Mer enn 3000 mennesker er evakuert fra hjemmene sine i nærheten av Pearl Harbour etter at forsvarets vannsystem er forurenset av drivstoff.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Drivstoff på avveie i nærheten av Pearl Harbour på Hawaii, har forurenset drikkevannet i området. Det militære lagringsanlegget Red Hill, som benyttes av det amerikanske sjøforsvaret og har kapasitet til å lagre nesten 950 millioner liter drivstoff, ligger like i nærheten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin bekrefter i en pressemelding at mer enn 3000 mennesker er evakuert fra sine militære boliger og midlertidig flyttet til hotell. Samtidig er flere tusen sjekket av helsepersonell etter å ha meldt om magekramper og oppkast.

Vannprøver har ifølge Hawaiis helsedepartement bekreftet at drikkevannet i området inneholder nivåer av bensin og diesel, som er opp til 350 ganger høyere enn det som anses som trygt å drikke.

Vannsystemet i området, som driftes og benyttes av det amerikanske sjøforsvaret, har tre forskjellige grunnvannskilder og forsyner totalt rundt 93.000 mennesker. Det skal være én av de tre kildene som er forurenset.

Helsedepartementet skrev i en pressemelding forrige uke at årsaken til forurensingen var ukjent. Austin bekrefter i sin uttalelse mandag at undersøkelser fortsatt pågår.

Les også: Stoltenberg varsler kamp mot militære utslipp.

UNDERJORDISK: En av tunnelene i Red Hill-anlegget.
Powered by Labrador CMS