Har mangedoblet aktiviteten

Treffpunktet Veteran Møter Veteran har på fem år gått fra fire treff i året til fire treff i måneden.

Publisert Sist oppdatert

Det var mange som var med og kastet glans over feiringen i Lommedalen søndag. Foruten veteranene selv, var USAs ambassadør i Norge Kenneth J. Braithwaite, hærsjef Odin Johannessen og veteraninspektør Finn Kristian Hannestad til stede. Det var også familie, venner og ikke minst mange barn.

– Vi har normalt ikke hoppeslott, altså, sa leder Kenneth Lysell da han holdt tale.

– For vi skal være en organisasjon som skal bruke pengene nøkternt, la han til.

«Vi skal være en organisasjon som skal bruke pengene nøkternt»

Under feiringen i Lommedalen var det lagt opp til at dette skulle være moro spesielt for barna. Foruten hoppeslottet, stilte veteranene med både ponni- og hesteridning, materielldisplay fra Telemark bataljon, demo fra både politi og brannvesen og andre store og små aktiviteter. Nok til å holde det gående i seks-syv timer faktisk.


– Kjempegøy å ri. Jeg har aldri ridd før, sa Max T-Lysell (5) da han ble leid rundt på en ponni.

– Det er viktig at barna koser seg, sier Per Christian «Pekka» Jacobsen og ser ut over plassen på nedsiden av veteranhuset. Der myldrer det av barn, veteraner og familiemedlemmer.

Veteran Møter Veteran holder til i leide lokaler i Lommedalen og baserer sin drift på at alle veteraner kan møte opp og bidra. Det er ikke medlemskontingent – for her er alle veteraner medlemmer uansett. Økonomisk er det støttespillere og Forsvaret som bidrar til at hjulene går rundt. Det finnes også lokalavdelinger andre steder i landet, men ikke i den størrelsen man finner i lokalene i Bærum.

– Vi er helt avhengige av å få ildsjeler på plass andre steder om vi skal få til et slik aktivitetsnivå som her, sier leder Kenneth Lysell.

Vi er helt avhengige av å få ildsjeler på plass andre steder om vi skal få til et slik aktivitetsnivå som her

Han trakk spesielt frem Pekka da han takket for bidragene som er gitt til organisasjonen opp gjennom årene.

– Pekka har betydd veldig mye for oss. Han bruker masse tid på oss, noe vi selvsagt er glad for. Da vi startet for fire år siden hadde vi fire arrangementer og treff i året. Nå har vi gjerne fire i måneden. Det sier litt om aktivitetsnivået vårt, sier Lysell.


USAs ambassadør Kenneth J. Braithwaite sa til Forsvarets forum at han deltok på treffet fordi han synes veteranarbeidet er viktig.

– Dette arrangementet er flott for veteranene, sa han.


Generalmajor Odin Johannessen takket både Lysell, Jacobsen og nytt medlem i styret Fredrikke Lysgård for arbeidet deres med veteraner.

– Dere gjør en viktig jobb.