Håper på heftig debatt

Landsmøtet i Norges Offisersforbund (NOF) åpner med debatt mellom arbeidstakere, arbeidsgiver og politikere.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag startet landsmøtet for Norges Offisersforbund (NOF). Rundt 160 medlemmer og gjester er tilstede på møtet på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport fram til fredag.

De to viktigste sakene blir valg og vedta handlingsplanen for de neste fire årene.


Debatt. Men først blir det debatt hvor NOF har invitert generalløytnant Erik Gustavson, sjef for Forsvarsstaben, Hans-Christian Gabrielsen, leder i LO, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (Høyre) og Anniken Huitfeldt (Arbeiderpartiet), leder Utenriks- og forsvarskomiteen.

– Jeg innleder debatten. Da får vi de tre partene – arbeidstakerne, arbeidsgiver og myndighetene – til å snakke sammen og debattere Forsvaret, sier forbundsleder Torbjørn Bongo.


Det er ikke bestemt på forhånd hva debatten skal handle om, men Bongo kommer selv til å ta opp tre-fire saker i sin innledning.

– Det kuttes stadig i personellordninger i Forsvaret, som for eksempel mindre flyreiser, boligtilbudet med mer. Det regner jeg med blir mye engasjement fra salen rundt dette. Men jeg kommer også til å snakke om utdanningsreformen og vedlikehold, sier Bongo.

Valg. En annen viktig debatt i løpet av landsmøtet blir NOF sitt handlingsprogram. Hva skal
organisasjonen mene de neste fire årene?

Torsdag blir det valg.

– Jeg har signalisert at jeg tar gjenvalg og har ikke fått signaler om noe annet. Men ellers blir det en del utskiftninger. Resultatet får vi torsdag, sier Bongo.